Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Η «ΑΛΩΣΗ» ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ!

Εκπαίδευση «made in Turkey» ετοιμάζει η Άγκυρα, εκμεταλλευόμενη την αδράνεια χρόνων της ελληνικής πολιτείας



Το σχέδιο για τη δημιουργία ενός «ξεχωριστού κράτους μέσα σε ελληνικό κράτος»

Τουρκικό Πανεπιστήμιο με έδρα την Κομοτηνή σχεδιάζουν οι άνθρωποι της Άγκυρας. Δίχως να έχει ψηφιστεί ακόμα η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η γείτονα κάνει επίδειξη στρατηγικής σε ζητήματα με έντονες διπλωματικές προεκτάσεις.

Του Χρήστου Μπόκα (από το «Πρώτο Θέμα, αρ. φυλ. 201, σελ. 20-21)

Ελληνικές διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας την προσπάθεια δημιουργίας ενός τουρκικού πυρήνα στην καρδιά της Θράκης, παραδέχονται ότι πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια χειραγώγησης της μουσουλμανικής μειονότητας. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν κοινά σημεία, με την περίπτωση του Κοσυφοπεδίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η αλβανοποίηση του Κοσσόβου ξεκίνησε όταν επετράπη η ίδρυση αλβανικού πανεπιστημίου στην περιοχή…».

Η ελληνική διπλωματία ακολουθώντας τη γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη, μοιάζει να εθελοτυφλεί από τη σταδιακή διείσδυση της Τουρκία στη Θράκη, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για Έλληνες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, που απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τους πολίτες στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας.

Δούρειος ίππος για την επίτευξη του στόχου της Άγκυρας ένας ακόμα «τουρκικός» σύλλογος που ιδρύθηκε από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Αυτή τη φορά λοιπόν η Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) με επιστολή της ζητά από τη διαχειριστική επιτροπή μουσουλμανικής περιουσίας της Κομοτηνής να της παραχωρηθεί ακίνητο για τη δημιουργία ιδιωτικών σχολείων, πανεπιστημίου και γενικότερα ενός εκπαιδευτικού και πολιτιστικού τουρκικού κέντρου. Επιπλέον σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Γκαλήπ Γκαλήπ, είναι «να αποδείξουμε ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι τουρκογενείς».

«Στο καταστατικό της εταιρείας μας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ίδρυση παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείου και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ακόμα και σχολείων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», αναφέρει το επίμαχο σημείο της επιστολής της ΠΕΚΕΜ προς τη διαχειριστική επιτροπή της μουσουλμανικής περιουσίας. «Για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών της μειονότητας», συνεχίζει η επιστολή, η οποία υπογράφεται από τη γενική διευθύντρια της εταιρείας κυρία Χαϊρουλά Περβίν, «σας παρακαλούμε να μας παραχωρήσετε, με σκοπό να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της μειονότητάς μας, το οικοτροφείο (φωτο και κλικ στον σύνδεσμο) του μειονοτικού γυμνασίου».
Μάλιστα, η κυρία Περβίν (φωτο) αναφέρει ότι «παρά την καθυστέρηση, η διαχειριστική επιτροπή δέχτηκε το αίτημα της εταιρείας μας και μας παραχώρησε το ακίνητο».

Θεωρείται, βέβαια, δεδομένο ότι το υπό δημιουργία τουρκικό πανεπιστήμιο επί ελληνικού εδάφους θα χρηματοδοτηθεί αδρά από την Άγκυρα, ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή θα αποταθούν ακόμη και στο ελληνικό υπουργείο Παιδείας για να εξασφαλίσουν πόρους. Το συγκεκριμένο αίτημα μάλιστα έρχεται να επιβεβαιώσει όσους δηλώνουν ότι η μειονοτική εκπαίδευση αποτελεί πλέον το ισχυρό χαρτί της Άγκυρας για την εδραίωση των αλυτρωτικών βλέψεων της Θράκης.


Σαν να μην έφτανε η προσπάθεια δημιουργίας τουρκικού ΑΕΙ επί ελληνικού εδάφους, ένας ακόμα οργανισμός "made in Turkey" ξεκίνησε τη λειτουργία του στην χώρα μας πριν από λίγες εβδομάδες. Τα δύο υποκαταστήματα της τουρκικής τράπεζας Ziraat , σε Αθήνα και Κομοτηνή, στελεχώθηκαν για να εξυπηρετήσουν κυρίως τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Είχαν μάλιστα οριστεί και οι ημερομηνίες για την τελετή εγκαινίων στις 24 και 24 Δεκεμβρίου για Αθήνα και Κομοτηνή αντίστοιχα, με παρόντες υπουργούς της Τουρκίας. Μάλιστα, τα στελέχη της τράπεζας διέρρεαν τις προηγούμενες ημέρες ότι είχε επιβεβαιώσει την παρουσία της στα εγκαίνια και η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα όμως με τους υπεύθυνους των δύο πιστωτικών καταστημάτων, οι εκδηλώσεις αναβλήθηκαν για τον ερχόμενο μήνα λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Γεγονότα που φαίνεται να απασχολούν έντονα τη γείτονα αφού - σύμφωνα με πληροφορίες – την περασμένη Τετάρτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη κ. Τσετίν Μαντατζί και ο συνάδελφός του στην Ροδόπη κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν (φωτο) μετέβησαν, κατόπιν πρόσκλησης, στην Άγκυρα, ώστε να συναντήσουν τον πρόεδρο της τουρκικής Δημοκρατίας κ. Αμνπτουλάχ Γκιουλ για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν για τη χώρα στην οποία οι βουλευτές ασκούν τον θεσμικό τους ρόλο!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΚΑΛΗΠ ΓΚΑΛΗΠ

«Θα αποδείξουμε ότι όλοι οι μουσουλμάνοι της μειονότητας στη Θράκη είναι Τούρκοι»!

Στην προσπάθειά τους να ιδρύσουν τουρκικό πανεπιστήμιο στη Θράκη, οι εγκάθετοι της Άγκυρας, ακολουθούν πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη στρατηγική.

Αρχικά ιδρύουν σύλλογο με εθνικό προσδιορισμό και με σκοπό δήθεν την υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αναγνώριση πολιτισμών. Έτσι, στις 7 Μαΐου 2007, εγένετο Αστική μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία της μειονότητας.


Η στελέχωσή της δεν ξέφυγε από τον αυστηρό κανόναπου θέλει ως πρόεδρο ισχυρή προσωπικότητα της μειονότητας και έμπιστο άτομο της Άγκυρας, καθώς επίσης άτομα που έχουν εκπαιδευτεί στη γείτονα ως βασικά μέλη της εταιρείας.
Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, ως επικεφαλής επιλέχθηκε ο κ. Γκαλήπ Γκαλήπ, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γνωστός για τις – κατά καιρούς – εξαιρετικά προκλητικές του δηλώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Χρόνος της Κομοτηνής, δεν δίστασε να ομολογήσει ότι σκοπός της εταιρείας της οποίας προεδρεύει, αλλά και ενός ακόμα νέου οργανισμού, του Κέντρου Έρευνας Μειονότητας, είναι «να αποδείξουμε ότι όλοι οι μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι Τούρκοι».

Τι λένε όμως οι Έλληνες διπλωμάτες με εξειδίκευση στα μειονοτικά ζητήματα της Θράκης; Θεωρούν την ίδρυση τουρκικού πανεπιστημίου ως τμήμα ενός συνολικού σχεδίου που εξυφαίνεται τα τελευταία χρόνια, με απώτερο στόχο της Άγκυρας τη δημιουργία «ενός ξεχωριστού κράτους μέσα στο ελληνικό κράτος».

Δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι την ώρα που επιχειρείται η ενσωμάτωση της μουσουλμανικής μειονότητας στην ελληνική κοινωνία, αναπτύσσονται ταχύτατα και με την βοήθεια της Άγκυρας, παράλληλοι θεσμοί στη Δικαιοσύνη, στην Παιδεία, την αυτοδιοίκηση, τον πολιτισμό και τα ΜΜΕ, υποκαθιστώντας αυτούς της ελληνικής πολιτείας που συχνά είναι απούσα. Ενδεικτικά άλλωστε είναι και τα όσα γράφει ο γνωστός νομικός κ. Γιάννης Κτιστάκις, συγγραφέας του βιβλίου «Ιερός νόμος του Ισλάμ και μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες».

«Οι παράλληλοι θεσμοί της μειονότητας είναι αποτέλεσμα της αντίληψης των νομικών και πολιτικών των αρχών του 20ου αιώνα για ένα “μικρό αλλόθρησκο κράτος” εντός του κυρίου κράτους και ένα όμορο κράτος- πατέρας που επιβλέπει τις σχέσεις μειονότητας- κράτους».
Πηγή:http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: